יצירה של מחשבה, שלמות ואהבה. אהבה לוויסקי….

 זהו אינו סינגל מאלט, אלא בלנדד מאלט חי ונושם, אשר משתנה מיום ליום.

saintsbury_cellar-bookהמקור לרעיון לקוח מספר ישן בשם "Notes on a Cellar Book" שכתב פרופ' ג'ורג' סיינטסבורי, אשר פורסם בשנת 1920 ובו הוא כותב על הדרך הנהדרת שהייתה נהוגה בידי אנשי צפון טוויד לשתיית הוויסקי שלהם מחבית קטנה, שאותה מילאו בוויסקי טוב וראוי לשתייה. כשהחבית הייתה מגיעה למחציתה, פחות או יותר, היו ממלאים בה וויסקי אחר, טוב וראוי לשתייה כמובן.

בכך הם מקיימים את מה שנקרא בעולם השרי "חבית סולרה". גם בעולם הוויסקי כבר מכירים את המושג בזכות מזקקת גלנפידיך, ששיטה דומה מיושמת בייצור הוויסקי בן 15 שנה שלהם.
התוצאה היא וויסקי, טוב וראוי לשתייה כמובן, מעניין וייחודי רק לחבית אחת.
וויסקי שבכל רגע משתנה משום שהוא שוכב בחבית עץ אלון חיה ונושמת, ומשום שבכל פעם שהיא מגיעה למחציתה, היא מתמלאת בוויסקי אחר,
שמצד אחד – ממשיך את הוויסקי הקודם ומתערבב איתו
ומצד שני – לוקח את הבלנד הזה שבחבית לכיוון שלו: מעושן או פירותי, עדין טעמים או משמעותי.

living-cask-mway

בסיטונאות בנימינה החליטו לקחת את הרעיון, שנהוג כיום בכמה וכמה חנויות וויסקי ומשקאות ברחבי העולם, וליצור חבית חיה בגודל 15 ליטר שניתן יהיה לרכוש ממנה בקבוקים של 250 מ"ל, שימולאו ברגע הרכישה בחנות.

בכל פעם שתגיע החבית למחצית, יימלאו בה וויסקי חדש מבין המבחר העצום הקיים בחנות, וויסקי שייקח את הבלנד שבתוכה לכיוון חדש, בכל פעם כיוון אחר.
בכדי שלא ייווצר מצב שהוויסקי יירד מ- 40%, ימולא בה מדי פעם גם וויסקי סינגל מאלט בחוזק חבית.
מכיוון שהוויסקי עדיין בחבית, הוא ממשיך להשתנות משנייה לשנייה, מה שגורם לכך שאף בקבוק לא יהיה זהה לקודמיו ויעניק חווית שתייה שונה ומעניינת.

החבית תוצב בחנות סיטונאות בנימינה שבקניון אם-הדרך ותחכה למתעניינים.

ימולאו בה רק סינגל-מאלטים, מה שייצור בתוכה בלנדד מאלט.

כל מילוי וויסקי בחבית (כאשר היא תגיע למחציתה), יקפיץ באחד את מס. האצווה הנוכחי של החבית ועל הבקבוקים יירשמו בעת המילוי מס האצווה, תאריך המילוי ואחוז האלכוהול שנמדד בעת המילוי האחרון.

בהמשך לא יינתן מידע על איזה וויסקים מולאו בחבית, אך את האצווה הראשונה מילאו בוויסקי ממזקקת בונהאבן, בחוזק חבית (58%), כך שלפחות באצווה הראשונה הוויסקי בחבית יהיה סינגל מאלט.

לחיים!

תגובות
  1. תומר ג. הגיב:

    פרסם את זה מחדש ב-הבלוג של סיטונאות בנימינהוהגיב:

    כתבה ב- whisky-blog.co.il על החבית החיה שבחנות אם הדרך.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s