הלגימה השבועית #4 – בואומור Bowmore

פורסם: 24/03/2012 ב-בואומור, וויסקי, סינגל מאלט, סקוטלנד
תגים: , , , , , , , , , , ,

עד לפני לא הרבה שנים הוויסקים המעושנים נחשבו לוויסקים שרק "משוגעים לדבר" שותים, וויסקים קשים מאוד לשתייה שרוב שתייני הוויסקי נרתעו מהם.

אך מגמה שהחלה בתחילת שנות ה- 90, של עלייה בצריכת הוויסקים המעושנים, הולכת ותופסת תאוצה מאז שנת 2000 והיום אפשר למצוא מגוון רחב מאוד של וויסקים מעושנים, בעיקר כבוליים, וכן מספר רחב מאוד של שתייני וויסקי שמאוהבים בטעמי העשן והכבול.

את מרבית תשומת הלב מושך, כשמדובר בוויסקים מעושנים, האי איילה (Islay), ששמו נקשר כמעט תמיד עם המילה כבול (או עשן) וכאזור שהעלה על המפה את הוויסקים המעושנים בכלל.

Distilleries in Islayאך לא כל הוויסקים מאיילה מעושנים וכבדים. באי נמצאות כיום שמונה מזקקות, כשהדרומיות ביותר, ארדבג, לגבולין ולפרוייג, נחשבות למעושנות ביותר, וככל שעולים צפונה, המזקקות נחשבות לכאלה המייצרות וויסקי פחות מעושן. קאול אילה ובואמור הפחות מעושנות במרכז האי, והצפוניות ביותר, ברוכלאדיך, בונאהבן וקילכומן החדשה, עם וויסקים כמעט ולא מעושנים.

אחת המזקקות האהובות עלי היא בואומור (Bowmore) שבבעלות תאגיד מוריסון-בואומור דיסטילרס.
היא הוקמה ב- 1779 ונחשבת לאחת המזקקות הישנות ביותר בסקוטלנד.

בשנת 1989 רכשה חברת סאנטורי היפנית 35% מהבעלות בתאגיד ובשנת 1994 הפכה לבעלת השליטה.

bowmore-distillery

במזקקה קיימת עוד ריצפת ליתות מסורתית אך רק 40% מהשעורה מולתתת במזקקה עצמה ושאר השעורה מגיעה כשהיא כבר מולתתת ממלתתות הענק הממוקמות במרכז סקוטלנד.

במזקקה שוכנים שני מיכלי תסיסה מסורתיים עשויים עץ, אשר מהם עובר התירוש לזיקוק בשני דודי התירוש (Wash Stills) ואז לזיקוק שני בשני דודי הספיריט.
עודפי החום הנפלטים מתהליך הזיקוק משמשים לחימום בריכת שחייה אשר נבנתה באחד ממחסני החביות הישנים של המזקקה, לרווחת תושבי העיר שבה היא שוכנת.

כ- 27,000 חביות שוכנות בשלושה מחסנים, כשהמחסן הצמוד ביותר לחוף, אשר נבנה בסביבות שנת 1700 הוא מחסן החביות הישן ביותר שנמצא בשימוש היום בסקוטלנד.

במזקקה מתכננים להאיץ את קצב העבודה בשנה הקרובה ל- 12-13 זיקוקים בשבוע, שיפיקו כ- 1,700,000 ליטרים של וויסקי בשנה – מאוד קרוב לגבול יכולת הייצור שלה, כ- 2,000,000 ליטרים.

החביות שבשימוש הן כ- 85% חביות אלון אמריקאיות וכ- 15% חביות שרי.

כיום מיובאים לארץ גרסאות הלג'נד, 12 שנה ו- 15 שנה והן ניתנות להשגה כמעט בכל הברים וחנויות האלכוהול.

בואומוררשמי טעימה:

בואומור לג'נד – Bowmore Legend
ריח: עשן קליל (כבולי) עם מתיקות קרמלית עדינה ביותר. ריח דגים מורגש.
טעם: גוף בינוני, כבול מגיע לידי ביטוי בעוצמה קצת יותר חזקה. טעם קצת צמיגי.
פיניש: סיומת ארוכה ונעימה. עיקצוץ קליל על הלשון.
כללי: וויסקי איילה מאוד עדין, רמת העשן הנמוכה והשילוב עם המתיקות ממש קוסמים.

בואומור 12 – Bowmore 12
ריח: עשן כבולי בשילוב נגיעות לימון. ריח מאלטי עדין ביותר.
טעם: דל קצת, יבש מאוד. הלימוניות יורדת ונשאר כבול מהדהד בפה בשילוב טעמי שוקולד/קקאו חזקים.
פיניש: ארוך. טעמים פירותיים נשארים בפה בשילוב של עשן כבול. לאחר שאלה נעלמים מורגש השוקולד באופן משמעותי.
כללי: וויסקי די יבש בעל רמת עשן בינונית. יותר מורכב מגרסת הלג'נד.

Slainte!

תגובות
  1. […] שמעבר ל- 12 שנה. על הוויסקים כבר כתבתי רשמי טעימה בפוסט הזה. בסה"כ אני אוהב את הוויסקים מהמזקקה הזו, את מרכז […]

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s