יש טענה שאני מאוד מאמין בה שאומרת שהשיווק מוכר. גם מוצר פחות טוב, אם יעשו עליו עבודה שיווקית טובה, יימכור יותר טוב ממוצר הרבה יותר טוב ממנו.
אין מה לעשות – שיווק הוא חלק בלתי נפרד מהצלחה עיסקית.

אבל – השיווק, או יהיו כאלו שיגידו – שטיפת המוח, מונעים מרובנו את הזכות להכיר דברים חדשים, להתנסות ולחוות דעות ביקורתיות על מה שאנחנו טועמים.

כל מי שעבד אי פעם בבר מכיר את הסיטואציה של לקוחות חדשים שמתיישבים על הבר, "ערב טוב" אתה אומר בנימוס ומניח ליידם שלושה תפריטים. לא עוברת שנייה ו- "שלושה חצי גולדסטאר", אתה שומע מבחור עם חיוך מרוצה שיודע מה הוא אוהב.
יש ברמנים שיתחילו לנסות לשכנע אותו להזמין משהו אחר, חדש, להתנסות במשהו שונה. אהבת – הרווחת משקה, לא אהבת – הרווחת ידע. עכשיו אתה יודע שאתה לא אוהב. אבל רוב הברמנים פשוט יביאו לו את הגולדסטאר שלו, הוא יהיה מרוצה והם – יעשו את הטיפ שלהם.

יושבים על הבר

אנשים כאלו ייקנו תמיד את הבירה שמוצעת להם על מסכי הטלויזיה, המוצרים של תאגידי הענק, שלרוב הם בנאליים וחסרי כל עניין – פשוטים ורגילים (בלי להזכיר מותגים).
אבל יש לעולם הרבה מה להציע מעבר לזה – מגוון משקאות שכל עוד התפיסה הזו לא תשתנה הם יישארו נחלתם של משוגעים לדבר, אנשים שטיילו וטעמו דברים חדשים או אנשים סקרנים מטבעם שפשוט יזמינו את מה שהם לא מכירים.
את הבירות המיוחדות, הוויסקים שלא בבעלותם של התאגידים הגדולים ומשקאות נוספים טובים ומעניינים, הם לא ייזכו להכיר. וחבל.

אז בתור המלצה, הנה שני מותגי וויסקי ובירה אחת שמיובאים לארץ ולדעתי שווים טעימה:

Glengoyne 10
Glengoyne 10

גלנגוין 10 Glengoyne
מזקקת גלנגוין ממוקמת בעיר דאמגוין שבהיילנדס הסקוטיים, לא רחוק מגלזגו ופועלת משנת 1833 ללא הפסקות. משנת 2003 היא בבעלות משפחת איאן-מקלאוד.
המזקקה ייחודית בכך שאת הוויסקי היא מזקקת בהיילנדס, מה שהופך את הוויסקי להיילנד-וויסקי, אבל את היישון שלו היא עושה בלואו-לנדס. זה בגלל שהמזקקה יושבת בדיוק על כביש A81, שהוא הגבול בין שני האיזורים. המזקקה נמצאת מצידו האחד של הכביש, בהיילנדס ומחסני יישון החביות נמצאים מצידו האחר, בלואו-לנדס.
שלא כמו רבות מהמזקקות בסקוטלנד, בגלנגוין לא משתמשים בכבול והזיקוק שלהם מבוצע בתהליך איטי מאוד. כמו-כן רוב החביות שבשימוש במזקקה הן חביות שרי. שלושת גורמים אלה יוצרים וויסקי מתקתק ועדין מורכב מאוד ומעניין.

רשמי טעימה:
ריח: מתקתק מאוד, ריחות יוד טופי ווניל עדינים ביותר מורגשים.
טעם: טעמי הדגנים בולטים, מתיקות שרי וטעמי וניל מורגשים. וויסקי ועדין שמנוני מאוד.
פיניש: ארוך בצורה מדהימה, טעמי העץ והדגנים בולטים ונשארים לאורך זמן.
כללי: וויסקי מעניין ומורכב מאוד, שילוב של עדינות עם עקיצות עדינות נעימות ביותר. טעמים וריחות של עץ, דגנים ומתיקות משתלבים בצורה נהדרת.

 

Ardbeg Blasda
Ardbeg Blasda

ארדבג בלסדה Ardbeg Blasda
שלא כמו רוב הגרסאות של מזקקת ארדבג, הוויסקי הזה, שמהווה את הגירסא העדינה (מבחינת רמת העשן כמובן) של המזקקה, עדין במיוחד, בעל צבע בהיר מאוד וכמעט שאינו בעל גוף בהשוואה לגרסאות האחרות.
בהחלט מהווה אפשרות לאנשים שעשן קשה להם אבל בכל זאת מתעניינים ורוצים לטעום ולהבין מה זה, אולי גם כ"שלב ראשוני" לוויסקים מעושנים.

רשמי טעימה:
ריח: עשן עדין ביותר מלווה בריחות לימוניים. נגיעות גומי. קצת עוקץ.
טעם: טיפה טעמי דגנים, שילוב מושלם של עשן עם נגיעות לימון.
פיניש: יחסית ארוך, העשן והצמיגות נשארים. יובש ממלא את חלל הפה.
כללי: לפי דעתי הצלחה. וויסקי מעניין, לא מורכב מדי, מעושן בדיוק ברמה שגם מי שלא אוהב עשן עוד יכול להיתחבר אליו ולאהוב אותו.

 

Kwak Beer

הכוס המיוחדת של קוואק

בירה קוואק Kwak
בירה בלגית חזקה (8% אלכוהול), מתקתקה ומאוזנת להפליא. בעלת טעמים פירותיים, גם האלכוהול הגבוה מורגש במקצת.
הסיפור של הבירה, שהיא מאוד טובה וטעימה בעצמה, הוא דווקא הכוס המיוחדת שבה היא מוגשת, בעלת מתקן עץ שנועד במקור בכדי לאפשר לדוורים אשר לא היו מורשים לרדת מהכרכרה במהלך עבודתם, להניח בה את הכוס במהלך העבודה ולהנות מהבירה.
בירה שבהחלט מהווה חוויה, לפחות בפעם הראשונה שמזמינים אותה, משתלבת מצויין עם מנות בשר וכדירות למיניהן.

 

 

 

זהו זה – מקווה שבפעם הבאה שתלכו לבר, לא תזמינו את הדבר הראשון שעולה לנו לראש, זה שחפרו לנו עליו הכי הרבה בפרסומות. תבקשו תפריט, תסתכלו ותתעניינו – הרבה משקאות טובים ומעניינים מחכים ללגימה. לחיים!

תגובות
  1. אני תמיד שמח לטעום דברים חדשים

  2. אלי הגיב:

    מילות חכמה יצאו ממך בחלק הראשון של הכתבה, לחלק השני לא התחברתי כי וויסקי זה מגעיל 🙂
    אבל אני לגמרי מאלה, תמיד עם הגולדסטאר והערק, מאז הגוס הפסקתי לטעום דברים חדשים.
    היום אטעם משהו חדש, רשמים בהמשך….תודה על פתיחת העיניים

  3. David Weiss הגיב:

    אני תמיד אוהב לטעום דברים חדשים, בעיקר איתך ואצלך על הבר.
    אני מאוד נהנה לקרוא בבלוג שלך, כתוב בצורה נהדרת – מעניין מסקרן ומעשיר.

  4. ben הגיב:

    אכן מילות חכמה אך "בעיה" קטנה בצידן.
    כשאדם מגיע לבר הוא לא ממש מעוניין בערב טעימות.
    נכון,
    אולי הוא מפסיד חוויה אבל היא עדיין עדיפה על אכזבה, אפילו אם היא רגעית.

    • תומר ג. הגיב:

      הי בן,
      זה עניין של הבדלי גישות.
      ה״אכזבה״ שאתה מדבר עליה היא דבר טוב ובסך הכל צריך לקחת אותה בפרופורציה.
      לדעתי זה טוב להכיר ולדעת גם אם בסופו של דבר לא אהבת…

      תודה שקראת וכתבת תגובה.
      תומר

  5. alin הגיב:

    תומר אתה צודק צודק צודק… אין ספק שלקוח שמזמין בחיוך גולדסטאר או כל משקה אחר על הבר כנראה יודע מה טוב לו… ואין אנו הברמנים רוצים להתווכח איתו ולסכן את פרנסתנו( הטיפ) שהיא אחת המטרות המרכזיות שלנו באותו ערב…אך לא פעם שמעתי את המשפט שאומר שמי שאוהב את עבודתו כנראה ירוויח ממנה יותר מהשאר… וכאן נכנס לתמונה גילויי המשקאות המופלאים שאתה מציין פה… למה שלא נבחר בלקוח החביב עלינו על הבר ונעמיד מולו את הכוס המיוחדת ונספר לו קצת מעשיות על מרכבות ודואר ונגרום לו לפתוח את העיניים כמו שעינינו נפתחות רק מלשמוע שיש משהו חדש בשוק….
    הרי בינינו המבינים :), מי שיטעם קוואק לא יוכל להתכחש לעובדה שזו אחלה בירה וכשהיא מוגשת בכוס הנכונה היא גם מעוררת את סקרנותם של כל היושבים במעגל הבר…וגם אם לא- אין ספק שהבחור/בחורה שיחזיקו את הכוס ביד יהפכו פתאום למרכז התעניינות והסיפור של הבירה יתפרסם בקרב הסובבים אותה ואין ספק שאחד מהם יגיד:"היי…תביא לי את מה שהוא שותה.."-אותו בחור/בחורה מהסוג שמעוניין בידע ואותו אחד שאנו לא רוצים לפספס, ואנחנו בחיוך נעמיד עוד כוס יפה של קוואק על הבר…
    ופה אנחנו בעצם הופכים למשווקים קטנים בעצמנו ומרוויחים עוד כמה שקלים על המכירה והחשוב מכל..מצאנו את האחד שבאמת חיפשנו, עוד לקוח מרוצה שיבטח בך לפעם הבאה גם אם תרצה למכור לו משהו טיפה יותר יקר…. כי לא תמיד הכסף מעניין אותנו אלא היום בו החבר שלנו מהבר יביא לנו עוד וויסקי שלא שמענו עליו ונלגום ממנו ביחד כאשר אנחנו הרווחנו ידע והוא עוד הנאה סמויה..

    ובינינו …איזה אכזבה יכולה להיות מאלכוהול….הרי אנחנו שותים ערק ועוד נהנים ממנו…אחי היקר.

  6. […] מגדירים את עצמם כוויסקי היילנדס. על המזקקה רשמתי קצת בפוסט הזה. המזקקה עצמה נמצאת על גבעה נחמדה וירוקה ואת המים שלה […]

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s